diumenge, 19 de febrer del 2017

QUINA PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA MEEEERDA!!

Wasted
De Kate Tempest
Direcció: Ivan Morales
Companyia: Íntims Produccions
Sala Beckett
17/02/2017

Amb aquestes paraules comença Wasted de la rapera Kate Tempest que Ivan Morales i Íntims Produccions han portat a la Sala Beckett. Promet... El públic estem disseminats per la sala amb cadires. L’espai és nuu. Les parets de la recent rehabilitada Cooperativa de Pau i Justícia, ara seu de la Beckett, són prou eloqüents, prou wasted, deliberadament fetes pols. Una llum de fluorescent ens ataca. Els actors deambulen enmig del públic amb un espai sonor que acompanya i anirà agafant protagonisme al llarg de l’obra.



Kate Tempest és la nova musa d’una generació desencantada. Poetessa guardonada i dramaturga, narra històries de joves desencisats. Wasted és la seva primera obra teatral i en ella narra la festa de record de l’amic comú dels tres protagonistes, el Dani, la Carlota i l’Edu. Molta festa, molt alcohol, molta droga, molta música i sobretot moooolta, però mooolta energia. La història és el de menys. Joves que als vint-i-tants anys es dediquen a viure del record, d’un temps passat que va ser molt més prometedor que el present que estan vivint. Joves envellits. Es senten agredits, cansats, farts d’una vida poc estimulant. Fan intents de canvi que seran frustrats i frustrants, intents d’amor inacabats, intents de fer que no acaben de ser. I així, tot i l’espectacular adrenalina que desprenen durant la festa, tot plegat acaba en res, o en ben poc. La festa s’acaba i tots tornaran a la feina, a casa, a les seves minúscules rutines quotidianes que tant els escanyen. Wasted: fet pols... “Quina sort el Toni, morir tan jove!” diu el Dani. Joves sobrevinguts per una crisi que els enxampa a l’inici de les seves carreres. Podria semblar que són uns privilegiats per tenir feina, però ja se senten desil·lusionats. “Aún no tienes años pá votar y ya pasas del rollo de vivir...” cantava Sabina als anys ’80. Poca cosa ha canviat des de llavors, i probablement forma part de la condició de “jove”: sentir-se fart de tot.
Tempest representa la nova Sarah Kane, la nova Janis Joplin amb un argument que podria recordar Night Fever del s. XXI. El jove públic està commòs i s’identifica amb l’escena més per l’energia que desprenen aquests joves cossos que pel que s’hi diu.

Ivan Morales segueix la línia d’investigació que va iniciar amb Sé de un lugar, d’experimentar amb l’espai i la immediatesa dels actors amb el públic implicant-lo a l’espectacle directament. La jove companyia lleidatana (iniciada el 2012) Íntims Produccions, es lliuren sense treva a una interpretació que requereix un gran entrenament i esforç físic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada