divendres, 13 de setembre del 2019

EL FUTUR DES DEL PASSAT


EL FUTUR
Direcció i dramatúrgia Joan Yago
Escenari Joan Brossa
12/09/2019

Com era el futur fa cent anys? En quin futur pensaven les nostres àvies, més enllà de la lluita quotidiana per a la supervivència? Com ens veuran d’aquí cent anys els nostres fills, néts i besnéts?



Joan Yago (La Calòrica) ha creat un calidoscopi multi òptic per on encerta amb no poca comicitat diverses projeccions de futur. Utilitzant un llenguatge proper i col·loquial ens acosta aquest demà a un avui tragicòmicament incert. Quin món deixarem als nostres fills? Explicacions cacofònicament científiques precedeixen d'altres de més mundanes com la projecció d’uns pares sobre al futur de la seva primera criatura. O alguna de força surrealista com l’home amb duplicitat de caràcter... Per acabar imaginant un futur de ciència ficció on les màquines són tan (im)perfectes que prenen trets humans. Si és així, com desfer-se d’una màquina, gairebé humana, quan s’ha espatllat i ja no és útil? Estem parlant d’una desactivació o d’un assassinat?

L’espai Brossa presenta una troupe d’actors sortits de l’escola Eòlia capitanejats per Joan Yago, fruit d’un taller exitós presentat fa dos anys. Un equip de set persones entregades, apassionades i molt professionals formada per Berta Bähr, Cristina Baró, Júlia Calzada, Martí Costa, Aura Foguet, Uri Callau i Xènia Sellarès que passen amb nota l’examen de saltar a un escenari professional. De moment no s’han constituït com a companyia, però vist el bon resultat del seu primer treball, bé ho podrien arribar a fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada