dimecres, 30 de gener del 2019

SHAKESPEARE REMIX


LA TENDRESA
D’Alfredo Sanzol
Teatre Poliorama
21/01/2019

Alfredo Sanzol, es mostra un gran connaisseur del teatre de Shakespeare. Fins al punt d’incorporar el llenguatge isabel·lí com a propi a La tendresa, una obra inspirada de comèdies de l’autor bard com La tempesta, Nit de reis, Al vostre gust, Molt soroll per a no res o Somni d’una nit d’estiu. L’espectador avesat hi anirà descobrint les referències al bard hàbilment deconstruides, en una comèdia que aixecarà més d’una rialla. La trama transcórrer en un s. XVI incert, en una illa quasi deshabitada, una mena de paradís terrenal. Les cuites amoroses, els malentesos, l’aventura, l’enginy i finalment, l’amor com a únic heroi, satisfaran tant els més experimentats, com els neòfits. Només es tracta de deixar-se anar i gaudir d’un joc ben travat que fa les delícies de grans i joves. En veure-la, un pensa que està presenciant un autèntic Shakespeare. Tant és la capacitat mimètica i creativa de Sanzol. Una bona manera d’iniciar-se en el teatre de Shakespeare.

    David Ruano

Obra coral amb sis magnífics actors, amb un joc de miralls entre elles i ells, enfronta l’etern femení amb la misogínia masculina, on, com no podia ser d’una altra manera en una comèdia, tot acabarà bé. I és que, tot i els recels i l’odi d’unes i altres, acabarà imposant-se el desig, i per què no... La tendresa.

Una coproducció de T de teatre, amb qui Sanzol ja havia col·laborat a Delicades i Aventura!, juntament amb Dagoll Dagom promet ser un dels èxits de la temporada que no decebrà a ningú. Molt recomanable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada