dimecres, 14 de març del 2018

DEL NO RES EN FAN UN MÓN


INESTABLE
Companyia Sutottos
Andrés Caminos i Gadiel Sztyk
Sala Villarroel
13/03/2018

Qualsevol excusa, qualsevol petit entrebanc serveix als Sutottos per a treure’n suc. Un suc hilarant i inofensiu que ens fa petar de riure. Una porta mal tancada, una trucada de telèfon, els records d’infantesa, un penjador, una taca d’humitat a la paret..., és igual, ells en treuen profit i en munten una història repleta de gags divertidíssims a la manera argentina, és a dir amb molta làbia. Xerren i xerren i criden i canten i gesticulen i fan tot el necessari per arrancar-nos de les nostres butaques i guanyar-se el seu propòsit: fer-nos riure. I ho aconsegueixen. A fe que ho aconsegueixen!



El fil conductor d’Inestable és la por, les diferents fòbies que descontextualitzades i exagerades resulten ridícules: des del pànic escènic, a la hipocondria. Pors físiques, pors socials i pors metafísiques... Totes les pors imaginables carregades poesia i comicitat. Però és que a demés, Andrés Caminos i Gadiel Sztyk, els dos integrants de la companyia, utilitzen un humor intel·ligent i tal com se’ns encomana el seu riure, també se’ns encomana la seva intel·ligència i el seu enginy. El seu humor parteix de l’absurd més pur, més clownesc i gosaria dir més beckettià. Amb aquell transfons tràgic que tot bon clown ha de tenir. Venen avalats amb diferents premis, l’últim la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires (2015). Si l’any passat van riure amb l’Othelo de Gabriel Chamé Buendia, també a l’off de la Villarroel, no es perdin ara Inestable de Sutottos

Afanyin-se! Només seran dues setmanes en sessió golfa a la Villarroel, després viatgen a Madrid i finalment tornen a Sant Cugat. Deixin tot el que estan fent i comprin ara mateix les entrades per assegurar-se el tanto. Quin bon rotllo! Buààààà!!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada