dijous, 27 de setembre del 2018

ON DORM LA LLUNA BLANCA


MAREMAR
Dagoll Dagom
Shakespeare – Lluís Llach
Teatre Poliorama 26/09/2018
 

No és habitual que en acabat la funció el públic en massa salti de la seva butaca i aplaudeixi dret des de la primera glòria. Quan això succeeix augura un èxit d’assistència per a la temporada. Precisament és el que vam viure ahir a l’estrena de Maremar de Dagoll Dagom al Poliorama, amb un públic entusiasta aclamant els artistes, amb un Lluís Llach absent.



El nou viatge de Dagoll Dagom rema amb una versió lliure de Pèricles, Príncep de Tir de Shakespeare, amb música adaptada de Lluís Llach i una excel·lent coreografia d’Ariadna Peya. La producció de Dagoll s’ha reduït aquest cop a nou actors-cantants-ballarins i l’orquestra ha quedat minvada a un sol músic percussionista que els acompanya. Però aquesta austeritat no resta acció i espectacularitat al muntatge, trufat de les meravelloses frases de Shakespeare. En escena, uns i altres s’entreguen amb entusiasme a l’energètic frenesí que marca el ritme trepidant de l’obra. Destaquen una poderosa Mercè Martínez i una angelical Elena Tarrats que ja ens va sorprendre la temporada passada al TNC amb Ànec Salvatge i que aquí desplega altres aptituds com el cant i la dansa i un caràcter que no per ingenu, li resta força.

L’obra comença amb molt de vigor i acaba amb un emotiu parlament que arrenca més d'una llàgrima al pati de butaques. En un camp de refugiats actual, una dona explica l'odissea de Pèricles a una nena orfe que plora, per tal de consolar-la. La llegenda finalitza miraculosament bé, però la dona i la noia refugiades ens recorden que no és així en la realitat i trencant la quarta paret reclamen atenció i recursos a tantes persones que es juguen diàriament la vida per a entrar al nostre continent. 

L’enrevessada odissea de Pèricles, no és sinó un conte d’aventures fantàstiques amb tots els ingredients que el fan apte i engrescador per al públic més jove. L’aportació de Dagoll és la seva aproximació al drama real que estem vivint els últims anys a les costes del Mediterrani. Una aposta honesta d’impecable factura amb el segell del bon musical català de Dagoll Dagom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada