divendres, 28 de setembre del 2018

THE SHOW UST GO ON


LA JAULA DE LAS LOCAS
Dirigit per Àngel Llàcer
Teatre Tivoli
27/09/2018
 

Gran estrena amb tot luxe al Tivoli. No hi manca de res: de catifa vermella, photocall i celebrities, com mana un muntatge que diu que ha costat 2.000.000€. La Jaula de las Locas, és un devessall de glamour, d’exageració, de crits i de rialles, una bogeria! Una desfilada de lluentons, innombrables perruques de tots els colors, vestuari exuberant, canons de llums que enfoquen una escena frenèticament opulent. Fantàstica!



Senyores i senyors benvinguts al país de l’abundància! Deixem enrere les hipoteques, els acomiadaments improcedents, els ajustos d’empresa i també els familiars, oblidem les rancúnies i les rivalitats, oblidem la crisi que ens arrasa! Oblidem-ho tot i endinsem-nos en el meravellós món fúcsia de la Jaula de las Locas.
Com en el Kit Kat de Cabaret, un esplèndid Ivan Labanda ens dóna la benvinguda a la Cage aux Folles i dóna pas a un magnífic cos de ball format per homes, dones i altres. Una festa que continuarà durant dues hores i mitja. No hi falten trucs per a arrencar l’aplaudiment entusiasta del públic, amb dobles o triples finals de cada tema, amb crits i bogeries vàries. Tot molt monya.

A la primera part Àngel Llàcer és l’amo de la festa, el protagonista i el director de l’espectacle. I a fe que ho aprofita. Està brillant ficant-se entre i amb el públic, cantant i lluint un charme que li regalima fins per les orelles. La segona part és més teatral i és on hi té lloc el conflicte entre una família atípica i una altra de ridículament carca, amb un pare encertadament caracteritzat com el Rajoy.

La llibertat, més encara, el llibertinatge i sobretot l’amor, l’amor lliure, guanyen sobre la tradició, la formalitat i finalment la hipocresia. L’obra va ser escrita fa més de quaranta anys i malauradament encara té la vigència d’una societat que encara no ha superat la reaccionària imposició del model de família paterno heterosexual.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada